Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Edremit'te temizlik işçileri sertifikalı oldu

Edremit

Edremit Belediyesi'nde görevli Temizlik işleri personeli Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Çöp toplama Personel Eğitimi” kursunu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı.

Edremit Belediyesi’nde görevli Temizlik işleri personeli Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Çöp toplama Personel Eğitimi” kursunu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Temizlik işleri personelinin sertifikaları Kaymakam Abdulhamit Erguvan ve belediye Başkanı Kamil Saka’nın katıldığı tören ile dağıtıldı.
Edremit Belediyesi’nde görevli temizlik işleri ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Çöp toplama Personel Eğitimi” kursunu başarı ile tamamladılar. Çevre Mühendisi ve İş güvenliği Uzmanı Sefa Kaç tarafından verilen ve 48 saat süren kursu başarı ile tamamlayan toplam 187 personele sertifikaları belediye meclis salonunda düzenlenen tören ile verildi. Törende ilk olarak bir konuşma yapan Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, “Çöp Toplama Personel Eğitimi Programı” ile çöp kamyonlarının sıkıştırma ünitesi kullanan, araç üstü seyahat talimatlarını uygulayan ve temizlik işlerini bilinçli ve profesyonel bir şekilde yürüten ya da yürütmek isteyen meslek elemanları yetiştirilmesine yönelik eğitimler olup işçi sağlığı mevzuatına uygun bir biçimde ve iş güvenliği önlemlerini alabilen bireyler yetirtilmesi hedeflenmiştir” dedi. Kursiyerlerle sertifikasını veren Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan’da Edremit Halk Eğitimi Merkezi’nin faaliyet alanında ülke genelinde üçüncü olduğunu belirterek, “Bu kadar öğrenmeye istekli bir ilçede Halk Eğitimi Merkezimizinde öğretme şevki ile ortaya çıkan başarılı çalışmalar nedeniyle emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da hangi işi yaparsa yapsın personelin alanında ki eğitimleri almasının çok önemli olduğunu belirterek temizlik işleri personelinden sonra Park ve Bahçeler personeline eğitim verileceğini kaydetti.
Ardından kursiyerlere sertifi kaları Kaymakam Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, İlhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından verildi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli